Aaron Taylor-Johnson

Crystal Clear filesystem pipe.png
Aquest article o secció no cita les fonts o necessita més referències per a la seva verificabilitat.
Infotaula de personaAaron Taylor-Johnson
Aaron Taylor-Johnson SDCC 2014 (cropped).jpg
Aaron Taylor-Johnson (2014)
Biografia
NaixementAaron Perry Johnson
13 de juny 22 de 1990 (1990-06-13) (32 anys)
Holmer Green, Anglaterra
Dades personals
NacionalitatRegne Unit
ReligióJudaisme i cristianisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióHolmer Green Senior School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor, actor infantil, actor de televisió, actor de teatre, actor de cinema, guionista de cinema Modifica el valor a Wikidata
Activitat2000 Modifica el valor a Wikidata –
Família
CònjugeSam Taylor-Johnson (2012-present)
FillsLetiziaRomy Hero Taylor-Johnson Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm1093951 Allocine: 82306 Rottentomatoes: celebrity/aaron_johnson Allmovie: p352881 TCM: 1072785 Metacritic: person/aaron-taylor-johnson TV.com: people/aaron-taylor-johnson
Instagram: aarontaylorjohnson Musicbrainz: 2d8930ee-ed52-4ed4-965b-aadfa8c537cc Modifica el valor a Wikidata

Aaron Taylor-Johnson, nascut Aaron Perry Johnson (Holmer Green, Buckinghamshire, Anglaterra, 13 de juny de 1990) és un actor i productor britànic. És conegut pel seu paper de Dave Lizewski a Kick-Ass, Ben a la pel·lícula Savages, John Lennon a la pel·lícula Nowhere Boy i recentment Pietro Maximoff a Avengers: Age of Ultron.

Carrera

Johnson tingué el seu debut com a actor al teatre amb sis anys, interpretant el fill de Macduff a l'obra Macbeth el 1999, i el 2000 feu part del repartiment de l'obra All My Sons d'Arthur Miller. Debutà al cinema interpretant dos papers de germans a Tom & Thomas (2002). A la televisió ha interpretat personatges com Niker a l'adaptació feta per a la BBC el 2004 de la novel·la Feather boy, com l'Owen Stephens a la sèrie del canal E4, Nearly Famous; i com l'Aaron a la sèrie Talk to Me de Danny Brocklehurst. El 2003 aparegué com un Charlie Chaplin jove a Shanghai Knights. El 2004 a Dead cool. El 2005 a El príncep dels lladres; el 2006 feu el curt Fast Learners i aparegué a la pel·lícula L'il·lusionista. El 2007 The magic door i Dewey Cox: Una vida llarga i dura, i el 2008 protagonitzà una comèdia adolescent, Angus, Thongs and Perfect Snogging.

Un preu però intens paper a El millor (2009). Amb Nowhere boy (2009) li arribà el seu primer paper protagonista amb la seva excel·lent interpretació del jove John Lennon. Dirigida per Sam Taylor-Wood, aquesta pel·lícula canvià la seva vida tant a nivell professional com personal. El 2010 Johnson aparegué com en Dave Lizewski, el personatge principal, a la pel·lícula Kick-Ass de Matthew Vaughn i Jane Goldman. El desembre del 2012 protagonitzà la pel·lícula Savages basada en el llibre homònim de Don Winslow i dirigida per Oliver Stone. El 2013 protagonitzà amb Keira Knightley i Jude Law el remake d'Anna Karenina i tornà aquell any amb la segona part de Kick-Ass.

El 2015 aparegué a Avengers: Age of Ultron en el paper de Pietro Maximoff.

Filmografia

  • Tom & Thomas (2002)
  • The Apocalypse (2002)
  • Behind Closed Doors (2003)
  • Shanghai Knights (2003)
  • Dead Cool (2004)
  • The Thief Lord (2005)
  • The Best Man (2005)
  • The Illusionist (2006)
  • Fast Learners (curtmetratge) (2006)
  • The Magic Door (2007)
  • Dummy (2008)
  • Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)
  • The Greatest (2009)
  • Nowhere Boy (2009)
  • Kick-Ass (2010)
  • ChatRoom (2010)
  • Albert Nobbs (2011)
  • Savages (2012)
  • Anna Karenina (2012)
  • Kick-Ass 2 (2013)
  • Godzilla (2014)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Kick-Ass 3 (2016)
  • Godzilla 2 (2018)
  • Outlaw King (2018)
Registres d'autoritat